In de zoektocht naar kandidaten lijkt het erop dat organisaties blijven schieten met hagel en bewust kiezen de doelgroep te misleiden.

Kandidaten en je eigen mensen

Je wilt niet weten hoe vaak jouw eigen mensen lastig worden gevallen door recruiters van concurrenten. Vraag jezelf eens het volgende af. Waarom werken jouw goede mensen nog steeds bij jou? Wat maakt het dat ze trots zijn op jouw bedrijf en samen met jou het bedrijf sterker willen maken? Dat is toch wat je wilt overbrengen?

Generieke beelden

Steeds meer organisaties maken gebruik van video’s om zich te presenteren en denken hiermee een uniek verhaal te vertellen. De (latent)werkzoekende krijgt van elke organisatie weer hetzelfde verhaal te horen. Een no-nonsense cultuur, veel doorgroeimogelijkheden, werken met mooie klanten en ze zoeken proactieve, enthousiaste en gemotiveerde mensen

Vanuit de omgekeerde wervingsstrategie is er bewust voor gekozen het DNA van de aangesloten organisaties helder te krijgen en in beeld te brengen.

Niet alleen wordt in beeld gebracht wat jouw organisatie authentiek maakt. We maken ook een profiel van de persoon achter de vacature.  Hierdoor weten we precies wat de persoon beweegt, hoe de kandidaat de organisatie kan versterken en hoe we in contact kunnen komen met de ideale kandidaat.

Weg van de meeste weerstand

Veel organisaties maken het solliciteren onnodig moeilijk. Kandidaten moeten een CV en Motivatiebrief uploaden en bij voorbaat voldoen aan de gestelde eisen. Alle obstakels die het solliciteren kunnen belemmeren worden vanuit omgekeerde werving, waar mogelijk, weggehaald. Kandidaten kunnen solliciteren door simpel een WhatsApp-bericht te sturen dat ze interesse hebben of direct een (bel)afspraak inplannen.

Het onbewuste, bewust maken

Wanneer een werkzoekende reageert dan is dit geen sollicitatie. Het is meer dan dat. Bij ons gaat de kandidaat ontdekken waar hij/zij nog meer toe in staat is, waar ze zelf niet eens van bewust zijn (het onbewust potentieel). Een bewezen methode om achter het masker te komen van elke kandidaat.